AF Fotografie AFF 0129

Julie De Samber

Julie De Samber (°1996) studeerde in 2019 af aan de KULeuven als master in de rechten. Zij startte haar loopbaan als advocaat in september 2019 en is sinds 1 oktober 2021 bij Akurad Advocaten aan de slag. Julie legt zich voornamelijk toe op het personen- en familierecht. Zij is houder van het getuigschrift voor het praktijkcollege ‘Familierechtbank in de praktijk’ en de Supralat-Salduz opleiding (bijstand bij verhoren).

 

Specialist in

Familierecht
Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
Verkeersrecht en strafrecht

 

julie.desamber@akurad.be

Kantoor Roeselare

  • Hoe lang duurt een procedure voor de rechtbank?

    Een eenduidig antwoord hierop kan helaas niet worden gegeven. Elk dossier kent haar specifieke en onvoorspelbare verloop. De duur van een procedure houdt wel vaak verband met de aard van de discussie, de complexiteit van de zaak, de gevatte rechtbank en de houding van de tegenpartij. 
  • Waarop hebben kantoorkosten, gerechtskosten en het ereloon precies betrekking?

    De kantoorkosten bestaan onder meer uit de kosten die verband houden met typwerk, telefoons, e-mails, brieven, verplaatsingsonkosten,… met andere woorden alle kosten die noodzakelijk zijn bij het voeren van een procedure maar geen betrekking hebben op intellectuele prestaties.De gerechtskosten houden verband met de kosten die aan derden dienen betaald te worden in het kader van het voeren van een juridische procedure. Deze kosten kunnen sterk uiteenlopend zijn en onder meer betrekking hebben op griffiekosten, rolrechten, gerechtsdeurwaarderskosten, kosten van experten,..Het ereloon houdt verband met het leveren van zuivere intellectuele prestaties door de advocaat en kunnen per uur, volgens een forfait of volgens het bekomen resultaat (succes fee) worden begroot. 
AF Fotografie AFF 0053

Heeft u een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren.